Keresés
> Részletes keresés
> Keresés törlése


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!

Dr. Szabó Zoltán
Cím: 4032 Debrecen, Móricz Zsigmond körút 22,Web: http://www.rheumatology.hu/
Telefon: +36 (30) 219 6220

Bevezető

belgyógyász szakorvos, reumatológus szakorvos,

Bemutatkozás

BemutatkozásomDebrecenben születtem, nős vagyok, egy kislányunk van. Tanulányaimat Debrecenben a Kossuth Egyetem Gyakorló Általánosában kezdtem, majd a Kossuth Gyakorló Gimnáziumban folytattam. 1997-ben végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. Végzés óta a DE OEC III. Belgyógyászati klinikáján dolgoztam. 2006-ban szakvizsgáztam belgyógyászatból, majd ezt követően védtem meg Ph.D. értekezésem ŠGenetikai háttér szerepének vizsgálata gyulladásos reumatológiai kórképek pathogenezisébenŠ címmel. Nem sokkal ezután reumatológiából is szakképesítést szereztem.

A gyógyító munka, valamint a magyar és angol nyelvű oktatás mellett a klinikán lehetőségem nyílt a Reumatológiai Tanszék által gondozott betegek nyomonkövetésébe, adatainak feldolgozásába bekapcsolódni, a klinikai, ill. tanszéki kutató tevékenységben részt venni. A belgyógyászati, reumatológiai betegek ellátása mellett a klinikai hagyományoknak megfelelően a gastroenterológiai endoszkópia is mindennapi tevékenységem részévé vált az évek során.
1998-ban 3 hónapos tanulmányúton vehettem részt Hollandiában, ahol a humán monocyták és bakteriális endotoxin kölcsönhatásait vizsgáltuk (Eijkman-Winkler Institute of Medical Microbiology and immunology, Utrecht, The Netherlands).
2003. március – 2005. február között pedig lehetőséget kaptam, hogy a két éven keresztül a proteoglikán indukálta arthritis egérmodellt tanulmányozzam az Amerikai Egyesült Államokban (Section of Molecular Medicine, Department of Orthopedic Surgery, Rush University Medical Center, Chicago, USA). Eredményeinkről többek között előadásban számolhattam be az ACR 2004-es, San Antonioban megrendezett éves kongresszusán. Tudományos érdeklődésem sokrétű, az előbbieknek megfelelően elsősorban a reumatológia, immunológia felé irányul. A gyulladásos reumatológiai kórképek (pl. rheumatoid arthritis) felismerése és kezelése áll mindennapi tevékenységeim középpontjában.
Rendelési idő
HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnap
9.:00 - 15:009.:00 - 15:00


Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink