Keresés
> Részletes keresés
> Keresés törlése


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!

Dr. Moravcsik Bence Balázs
Cím: 1111 Budapest, Budafoki út 15Email: moravcsikbence@freemail.hu
Web: http://ortopedia.mlap.hu/Telefon: +36-20-588-4294

A képek megtekintéséhez kattintson ide!
Bevezető

Ortopédia, Traumatológia,

Bemutatkozás

Tisztelt leendő Páciensek!Dr. Moravcsik Bence Balázs ortopéd és traumatológus szakorvos vagyok. Általános orvosi diplomámat 2000-ben Budapesten a Semmelweis Egyetemen szereztem, 2000-2008-ig az Állami Egészségügyi Központ (volt Honvédkórház)Baleseti Sebészeti Osztályán dolgoztam. 2007-ben szakvizsgáztam. Gyakorlatomat Osztályunkon, az Ortopéd Klinikán, Heim Pál gyermekkórház Ortopédiáján szereztem. 2008-tól a Budai Mozgásszervi Magánrendelő Ortopédiai Rendelését vezetem és a Telki Magánkórház Ortopédiai Osztályán tevékenykedem. Tevékenységeim közül az általános ortopédiai vizsgálaton túl, ortopédiai műtétek: protézis beültetés, tükrözés, csontegyesítő műtétek, és előlábdeformitások műtéti megoldásait emelném ki.

Gerincpanaszok -derékfájás- hátterében leggyakrabban az érintett gerincszakasz túlterhelése miatt kialakult izomegyensúlyzavar áll. Az ortopédai vizsgálat során, arra keressük a választ, hogy mi a fájdalom forrása, panaszok a gerinc mely részéből -csont, izület, ideggyök, izom – erednek? A háttérben lehet hanyagtartás, de -súlyos, sűrgős műtéti beavatkozást is igénylő – porckorongsérv is. 

Csipő és térdizületi kopás: az életkor előrehaladtával az izületeikben lévő üvegporc sajnos – különböző okokból – felpuhul, megkevesbedik. Az okok tisztázása fontos feladatunk, hiszen az izületi panaszok – fájdalom, a duzzanat a mozgások índítási nehezítettsége, lépcsőnjárás – megkeresítheti midennapjainkat. A porckopás súlyosságának megítélése a terápiás megoldás kiválasztásához elengedhetetlen. 

Lúdtalpam van? Teszik fel sokan a kérdést. Vizsgáljuk meg a boltozatokat. Van-e deformitás, kalapácsujj? Bütykösödés? Szükség lehet külső korrekcióra, betétre, gyógycipőre. Cipő viselését zavaró panaszok, súlyos deformitás esetén korrekciós műtétet is végezhetünk. 

A gerinc és egyéb izületi fájdalmak, panaszok legfontosabb kezelési módja a gyógytorna. A helyesen végzett, speciális tornagyakorlatok segítségével a vérkeringés javításával, az izületi funkciók fejlesztésvel gyorsan és hatékonyan nyerhetjük vissza mozgáskészségünket. 

Fizikoterápia és masszázs olyan kezelési eljárások, melyek fizikai módszerek (TENS, UH, elektromos áram, stb.) melyek a vérkeringés javításával képesek a fájdalmat, gyulladást csökkenteni, hasznos kiegészítője lehet a gyógytornakezeléseknek. 

A Budai Mozgásszeri Magánrendelő a Gellért tér közelében a Műszaki Egyetem kertéjével szemben található. Tömegközlekedéssel 7-es busz vonala, 47, 49, 18, 19-es villamosokkal kiválóan megközelíthető. Személygépkocsival parkolni az Egyetem rakpart felöli oldalán és a Bartók Béla úton ingyenes lehetséges.

Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink