Keresés
> Részletes keresés
> Keresés törlése


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!

Dr. Szombati István
Cím: 1036 Budapest, Bécsi út 61. I. em.Web: http://www.oiic.hu/

A képek megtekintéséhez kattintson ide!
Bevezető

Immunológia, Reumatológia,

Bemutatkozás

Tisztelt leendő páciensek!RENDELŐNK AZ ÓBUDAI ÍZÜLETI ÉS IMMUNUNOLÓGIAI CENTRUM (OIIC) 2001 ÓTA MOZGÁSSZERVI BETEGEKET GYÓGYÍTÁSÁT, KEZELÉSÉT VÉGZI.

Az OIIC Dr. Szombati István vezetésével 2002 óta járó beteg rendelést folytat. Az első években csak kopásos ízületi (pl. artrózis) és gerincbetegek (pl. porckorong betegség) ellátását végezte. 2004 óta ezen felül gyulladásos sokízületi, illetve autoimmun betegségekben szenvedők kezelését is végzi. Ezeken a területeken nagy tapasztalatot szerzett, betegforgalma az elmúlt években jelentősen növekedett. Az OIIC fő tevékenységi területei a következők:

- GERINCBETEGSÉGEK, GERINCFÁJDALOM
( PL. PORCKORONGBETSGÉG, LUMBAGO)
- OSZTEOPORÓZIS (CSONTRITKULÁS)
- AUTOIMMUN ÍZÜLETI BETEGSÉGEK
( PL. REUMATOID ARTRITISZ)
- KOPÁSOS ÍZÜLETI BETEGSÉGEK
( PL. CSIPŐ ARTRÓZIS, TÉRDRTRÓZIS)
- ÍZÜLETI GYULLADÁS
( PL. VÁLL, TÉRDÍZÜLETI ARTRITISZ)

Ezek közös jellemzője a fájdalom, a mozgásbeszűkülés. Ha ezekben az esetekben nem történik szakszerű beavatkozás a betegek panaszai az idő múlásával fokozódnak a mozgáskorlátozottság állandósulhat. A mindennapi élettevékenységét a beteg egyre kevésbé képes ellátni, ezzel életminősége romlik.

A nem csak orvosokból álló gyógyító csoport ( orvos, gyógytornász, gyógymasszőr, asszisztens stb.) feladata a betegség, illetve a panasz okának megtalálása, azonosítása és megfelelő stratégia kidolgozása. A klasszikus gyógyítás különböző lehetőségeit igyekszünk úgy egymásra építeni, hogy azok egymás hatását erősítsék. A cél, hogy a beteg panaszait ( függetlenül attól, hogy azt artrózis, artritisz, vagy oszteoporózis okozza) minél rövidebb idő alatt minél nagyobb mértékben csökkentsük. Törekszünk arra, hogy csak a legkisebb adagban adjunk gyógyszereket, hogy ezek mellékhatásaival csak a lehető legkevesebb kárt okozzunk az egyébként is beteg szervezetben. Különösen érvvényes ez a stratégia olyan autoimmun betegségek ( pl. reumatoid artrítisz, RA ) esetében, ahol a beteg valószínűleg egész hátralévő életében beteg marad. Nem közömbös szempont tehát, hogy a lehető legkevesebb gyógyszert kapjon és ha lehetséges ezeket a legkevésbé veszélyes úton vigyük be a szervezetbe.

Ugyancsak életre szóló csontbetegség az oszteoporózis, mely kezelésénél komplex módon integrálni kell a gyógyszeres kezelést a mozgásterápiát, a dietetikát, a speciális gyógytorna megtanítását, továbbá életmódbeli tanácsadást.

Azokban a betegségekben ( pl. lumbágó) melyek intenzív gerincfájdalommal járnak hasonló célokat követünk. A sürgős helyzet gyors és hatékony megoldást követel, utána azonban olyan életvitelbeli tanácsadás, speciális tornagyakorlatok megtanítása következik mely elősegíti, hogy a későbbiekben hasonló panaszok sokkal csekélyebb valószínűséggel következzenek be.

A szakmai megfontolások mellett nagy fontosságot tulajdonítunk annak, hogy hosszú és sikeres együttműködés csak olyan esetben lehetséges, ha az orvoscsoport és a beteg közt valódi együtt gondolkozás van. Célunk, hogy a beteg biztonságban érezze magát, bizalma legyen, melyre igyekszünk okot adni.

DR. SZOMBATI ISTVÁN
REUMATOLÓGUS, KLINIKAI IMMUNOLÓGUS ÉS
ALLERGOLÓGUS, KLINIKAI FARMAKOLÓGUS
CENTRUMVEZETŐ
Rendelési idő
HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnap
8 - 16 óráig8 - 16 óráig8 - 16 óráig8 - 16 óráig8 - 16 óráig8 - 16 óráig


Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink