Keresés
> Részletes keresés
> Keresés törlése


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!

Jókai Dentál
Cím: 1066 Budapest, Jókai utca 1Email: info@jokaidental.hu
Web: http://www.jokaidental.huTelefon: +36 (06-1) 269-4414 , +36 (06) 20 911-7501
Gps: 47.505822 , 19.061013

Bemutatkozás

Budapest egyik legmodernebb, legjobban felszerelt és legolcsóbb fogászati szakrendelője.Budapest szívében, hétvégén is várjuk kedves pácienseinket!Fémmentes fogpótlás A szép és egészséges fogazat, a természetes mosoly megjelenésünk, jó közérzetünk záloga, mind a munkában, mind pedig a magánélet terén önbizalmat ad. A fogászatban használt anyagok és technológiák dinamikus fejlődése lehetővé tette egy új pótláscsoport fémmentes fogpótlás.Porcelán héjak: A pácienseink jelentős hányada a frontfogakat érintő esztétikai problémák miatt keresi fel rendelőnket…Jacket-korona: A frontfogak helyreállítására szolgáló fémmentes fogpótlás az ún. jacket-korona, melynek anyaga tiszta porcelán. Nagy előnye…
CAD/CAM technológiával készülő koronák, hidak: Egy viszonylag új, és a fémmentes fogpótlások csúcstechnológiáját képviselő eljárás a cirkónium-oxid fémmentes fogpótlások koronák és hidak készítése.
Porcelán héjak: Procera, Cercon, ETKON, DCS

Rögzített fogpótlásnak azokat a fogmuveket nevezik, amelyeket a fogorvos a szájba cementtel rögzít, azok onnan nem eltávolíthatóak csak újabb orvosi beavatkozással.

Csapos műfog

Nagy fogkorona hiányoknál, de még egészséges gyökerek esetében a gyökércsatornát az idegek eltávolítása után centrálisan kifúrják és egy a gyökércsatornába helyezett csapos műcsonk segítségével állítják helyre. Ezt a gyökércsapos műcsonkot cementtel rögzítik a gyökércsatornában, majd erre készíthető tetszés szerinti korona.

FogbeültetésElőbb vagy utóbb mindannyiunknak be kell látni: akármelyik fogunkat elveszíthetjük. Ennek több oka is lehet. A legtöbb fogat káriesz (fogszuvasodás) vagy parodontózis (fogínysorvadás) következtében veszítjük el. Nem ritka, hogy egy baleset az okozója az esetleges foghiánynak. A foghiányt azonban -mindegy, hogy kicsi vagy nagy-, a lehető legrövidebb időn belül meg kellene szüntetni. Szükségessé válik a fogpótlás. Mit tegyünk? Egy híd? Egy kivehető műfogsor? Vagy egy implantátum? Sok pácienst zavar a részleges vagy teljes protézis.Abban az esetben, ha egy műfogsor nem megfelelően rögzül az állkapcson, gyakran kellemetlen mellékhatások jelentkezhetnek: korlátozódnak a rágási funkciók, nehéz szépen beszélni, és egy erőteljes tüsszentésnek kínos következményei lehetnek. Kisebb foghiányok, vagy egy fog hiányának megszüntetéséhez az eddigi fémmentes fogpótlásoknál illetve rögzitett fogpótlásoknál, a szomszédos fogakat is be kellett vonni. Ezeket le kell csiszolni -még akkor is, ha azok egészségesek voltak! Van azonban más megoldás is. A mai modern fogorvostudomány a normál fogpótlások egy alternatíváját kínálja Önnek

Fogszabályozás

Miért fontos a fogszabályozás?
Nem csak azért van szükség fogszabályozó kezelésre, hogy szebbek legyünk, hanem hogy fogaink és állcsontjaink egészségét és jó funkcióját biztosítsuk. A torlódott fogak nehezebben tisztíthatók, így fogszuvasodásra, illetve ennek következményes betegségeire, végső esetben fogelvesztésre hajlamosítanak. A nem jól funkcionáló fogak és állcsontok,fogágybetegséget idézhet-nek elő, amelynek a fogak kihullása a vége. Mindezek megelőzése és a már kialakult eltérések korrigálása, illetve az esztétikus mosoly helyreállítása fogszabályozó kezeléssel történik.

Allergia

Az allergia az immunrendszer túlzott reakciója. Az allergiával kuzdő emberek immunrendszere a normálisnál erősebb választ ad egy vagy több, a környezetben megtalálható anyagra. Ezen anyag(ok) – allergének – egészséges emberben semmilyen reakciót nem váltanak ki, a szervezet ártalmatlannak tekinti őket. Az allergiás szervezet ezzel szemben ártalmas anyagként ismeri fel őket, és védekezoen lép fel ellenük. Az allergiás betegségek nagyon gyakoriak. Az összlakosság mintegy 10-15%-a érintett.

Allergia Mi az allergia?

Napjaink népbetegsége számtalan formában keserítheti meg az életünket. Tudjuk, hogy létezik sokféle táplálékallergia, virágporallergia, és különböző vegyi anyagokkal kapcsolatos allergia is. Talán e csoportba tartozik – mégis külön kategória – a szánkba bekerülő anyagokkal szembeni érzékenység. Ezek különböző vegyi és műanyagok, de legnagyobb jelentőségűek a különböző fémötvözetek, melyekkel a fogászati kezelés során találkozunk egyrészt az amalgámtömések, másrészt a fix vagy kivehető fogpótlások készítése kapcsán. A fémötvözetek alkotóelemei allergénként szerepelhetnek, ha a szájban oldódva az ötvözetről leváló fémionok a véráramon keresztül a szervezetbe jutnak. Kémiailag ez a folyamat úgy képzelhető el, mint egy hagyományos savas akkumulátorban lejátszódó reakció. A fogászati fém az akkumulátor fémcellája, a szájban levő nyál pedig az akkumulátorsav megfelelője. Ha az így keletkező feszültség a szájban eléri vagy meghaladja a beépített fémre jellemző oldódási küszöbértéket, akkor a fém aktívvá válik, oldódik, ion lép ki belole.

Esztétikus tömések

A fogászati tömőanyagok olyan plasztikus anyagok, amelyet a fogorvos képlékeny állapotban a kavitásba (üregbe) helyez, eldolgozza és megkeményíti.

Amalgám

Régebben igen kedvelt, gyakran használt tömőanyag, ami ugyan tartós, de a higanytartalma miatt és nem kielégítő esztétikája miatt ma már kevesebbet használják. Az amalgám tömés véglegesen elszínezheti a fogat, de a mellette lévőt is, ez idő függvénye.

Esztétikus tömések

Három fajtája lehet:
- Kompozit: esztétikus, kemény, ellenálló, de zsugorodik
- Kompomer: esztétikus, kemény, ellenálló, fluoridleadó
- Üvegionomer: biokompatibilis, másodlagos szuvasodás nem indulEzeket a műanyagalapú anyagokat a gyártók majdnem minden esetre ajánlják A páciens fogszínének megfelelő kiszerelésben áll rendelkezésre. Esztétikusak és strapabíróak. Fényre keményednek, fogászati ragasztóval rögzülnek. Típusától függően 5-10 évente ki kell cserélni.

Fogfehérítés

A fogfehérítés olyan esztétikai beavatkozás, melyet egyre gyakrabban végez a fogorvos a mindennapi praxisban. Két alapvető formája ismert, az otthoni és a rendelői fogfehérítés. Az otthoni fogfehérítés hezszükséges egy szilikonból készült rugalmas sín amelyet a fogtechnikus készít el a fogorvos által vett lenyomat alapján. A kezelést a páciens otthonában végzi a következő módon: a sínbe a fogorvos által előírt mennyiségű anyagot beleteszi és a sínt az alsó illetve felső fogaira helyezi. A fogfehérítés történhet nappal és éjszaka is. A kívánt hatás elérése érdekében a kezelést 7-10 napig kell folytatni. Az otthoni fogfehérítés segítségével az eredeti fogszínhez képest kb. 2-3 árnyalattal világossabb szín érhető el. A kezelés hatékonyságát nagymértékben befolyásolja a páciens táplálkozási szokásai (sok színezőanyagot tartalmazó ételek és italok – kávé, tea, kóla – fogyasztása esetén az eredeti fogszín hamarabb visszatér), szájhigiénéje valamint az, hogy dohányzik-e vagy sem. A fogállományt érintő veleszületett- és szerzett hibák, fognyaki kopás, fognyaki érzékenység és fogínygyulladás esetén a fogfehérítés minden esetben kontraindikált. Fontos megjegyezni, hogy a tömések valamint a fogpótlások színe egyik eljárás segítségével sem változtatható meg.


Rendelési idő
HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnap
9 - 219 - 219 - 219 - 219 - 219 - 16

Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink