Keresés
> Részletes keresés
> Keresés törlése


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!

Örömteli Életért Alapítvány
Cím: 2111 Szada, Ady E. u. 26.Email: simon.erika@oromteli.hu
Web: www.oromteli.huTelefon: 20/886-36-16
Gps: 47.638155, , 19.304547

A képek megtekintéséhez kattintson ide!
Bemutatkozás

Az Örömteli Életért Alapítvány célja, hogy segítséget nyújtson a lelki egészség megőrzésében. Tevékenységi területe lelki egészségvédelmi szolgáltatások nyújtása, szervezése, támogatása, elsősorban megelőzési céllal. E cél teljesítése érdekében együttműködik olyan szervezetekkel, ahol erre a szolgáltatásra igény van, valamint olyan szervezetekkel, szakemberekkel, akik ilyen szolgáltatást nyújtanak.

Az Alapítvány célja az, hogy ezekre az igényekre reagálva, esetleg még „eléjük is menve” pályázati forrásteremtéssel, támogatók felkutatásával, társadalmi célú vállalkozásokkal és az ilyen szolgáltatást nyújtókkal egy egyedi együttműködést kidolgozva ezeket a lelki egészségvédelmet szolgáló megoldásokat bárki számára elérhetővé tegye.

Az Alapítvány ennek megvalósítása érdekében programokat dolgoz ki, pályázatokat készít, és programokat valósít meg, azokhoz biztosítja a szükséges feltételeket. Ehhez használja a háttérben rendelkezésre álló szakember gárdát (pszichológusok, pszichoterapeuták, drámapedagógusok, segítő szakemberek, Gordon trénerek, családterapeuták, mentálhigiénés szakemberek).

Együttműködik a helyi önkormányzati szervezetekkel és a helyi, környékbeli civil szervezetekkel is. Tagja a Gödöllői Regionális Civil Hálózatnak.

Adószám: 18709371-1-13

Az Örömteli Életért Alapítvány céljai a közeljövőben

Az asszertivitás tréning sikere alapján tervezzük további ilyen tréningek megvalósítását, és ehhez pályázati források elérését. Céljaink között szerepel további párkapcsolati tréningek indítása, ehhez állami pályázati támogatás szerzése, hogy bárki számára elérhető legyen.
Terveink között szerepel, hogy szadai drámapedagógusok lelki egészségvédelmet támogató programjait a szadai iskolás gyerekek, közösségek számára is elérhetővé tesszük.

Figyelmet szeretnénk fordítani a kamasz korosztály felkészítésére a párkapcsolati területen, hogy később nagyobb eséllyel élhessenek felnőttként jól működő (boldogságukat és fejlődésüket szolgáló) párkapcsolatban, házasságban.

Drámapedagógia módszerekkel szeretnénk segíteni a hátrányos helyzetű gyerekeket a szorongásaik, feszültségeik feldolgozásában, hogy képessé váljanak saját belső erőforrásaikat mozgósítani fejlődésük érdekében.

Fontos célunk, hogy már működő és újonnan létrejövő közösségek esetén szerepet vállalhassunk akár egyszerű, néhány órás, akár több napos közösségépítő programok megszervezésével abban, hogy a csoport tagjai egymást elfogadják, kommunikációs módjuk segítse, ne gátolja a felmerülő problémák megoldását.

Bárki számára szeretnénk elérhetővé tenni a „segítő beszélgetés” szolgáltatásunkat, amikor is a problémáira megoldást kereső számára saját belső erőforrásainak mozgósításával nyújtunk támogatást, ehhez is igyekszünk forrásokat találni.

Szeretnénk szerepet vállalni abban, hogy a konfliktus hordozó együttműködésekben, együttélésekben szakemberek bevonásával is, új módszerekkel is (pl. játékterápia) adjunk segítséget a problémák kezeléséhez (pl. diákok tanárok kapcsolata, szülők tanárok kapcsolata, helyi közösségeket érintő konfliktusos helyzetek).
Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink