Keresés
> Részletes keresés
> Keresés törlése


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!

Dr. Duray Éva
Cím: 1114 Budapest, Bartók Béla út 96Email: dermamed@mail.datanet.hu
Web: http://www.dermamed.hu/Telefon: 06-1 209 13 12

A képek megtekintéséhez kattintson ide!
Bevezető

Bőrgyógyászat, Kozmetológia,

Bemutatkozás

Tisztelt leendő páciensek!Üdvözlöm a honlapomon! Dr. Duray Éva , borgyógyász- nemigyógyász, kozmetológus szakorvos vagyok. Rövid szakmai önéletrajz: 1986-ban végeztem a SOTE-n, 1990-ben szereztem bor-nemigyógyász szakorvosi képesítést. Az általános orvosi diploma megszerzését követoen 1992-ig az Országos Bor-Nemikórtani Intézetnél voltam tudományos munkatárs. Feladataim közé tartozott pl.: a Speciális Ambulancia vezetése, HIV fertozöttek illetve veszélyeztetett egyének szurése és klinikai követése, fekvo- és járóbeteg ellátás, medikusoktatás, szakorvos továbbképzés.

A holland kormány által felajánlott szakmai ösztöndíj keretében 1991-ben 7 hónapot Amszterdamban töltöttem. A TEMPUS Cortex program ösztöndíjasaként késobb Heidelbergben, a Ruprecht- Karls Egyetem Borgyógyászati Klinikáján folytattam posztgraduális tanulmányokat. 1992 óta folytatok bor-nemigyógyászati magánpraxist, emellett felkért eloadóként rendszeresen részt veszek a háziorvosok, gyermekorvosok, gyógyszerészek és egészségügyi szakdolgozók posztgraduális képzésében. Rendszeresen publikálok egészségügyi szaklapokban, illetve a különbözo felkéréseknek eleget téve szerepelek a médiában.
Magánrendelom 10 éve várja a szépülni és gyógyulni vágyókat. A DERMA-MED orvosi rendelo szolgáltatásai: Általános- és gyermek- borgyógyászati ellátás: Hatékony megoldás az ekcéma, pigmentzavarok, pikkelysömör, akne, haj -és szornövekedési rendellenességek, körömbetegségek problémájára; Hajhagymaelemzés trichogram -készítéssel, a hajhullás kóreredetének feltárására; Borgyógyászati rákszurés dermatoscop segítségével. A fájdalommentes szurovizsgálat során festékes anyajegyek, pigmentált borelváltozások és egyéb bornövedékek kerülnek részletes elemzésre. Kozmetológiai és borsebészeti ellátás: Értágulatok megszüntetése, hegkezelés (keloidok) injekciós technikával és dermojet-tel; Vírusos szemölcsök illetve bornövedékek (fibromák, keratosisok ) eltávolítása; Visszértágulatok megszüntetése szklerotizációs technikával, mely során a felületi vénás tágulatokba injekció segítségével tömeszelo anyagot juttatunk. Ez a fájdalommentes eljárása a visszértágulatokat tartósan megszünteti; A fény által károsodott, finom ráncokkal és pigmentfoltokkal tarkított, “öregedo bor” regenerálása, aknés hegek megszüntetése kémiai peelingel. Ez az eljárás a bor felso rétegeinek kémiai úton történo mélyhámlasztása, mely a bort különösen rugalmassá, fiatalossá teszi. Az eljárás során alkalmazott hatóanyag a glikolsav, mely a leghatékonyabb AHA; Ráncfeltöltés, borredok esztétikai korrekciója injekciós technikával. Az eljárás során a bor természetesen is jelenlévo hialuronsavat egy kristálytiszta zselé formájában a borbe fecskendezzük. A hialuronsav a kötoszövetben vizet köt meg, így elsimítja a ráncokat, redoket és biztosítja a bor feszességét, természetes rugalmasságát; Cryo-terápia (mélyfagyasztásos kezelés), keratosisok, condyloma, kisebb vírusos és futószemölcsök eltávolítására.
Allergológia: Európai standardizált tesztsorokkal történo tesztelés az alábbi allergéncsoportokra: fémek, illatanyagok, kozmetikumok alapanyagai, gumi, konzerválószerek, pollenek, házi-poratkák, penészgombák, állatszorök, élelmiszerek stb; Immunterápia (hyposensibilisatio) bevezetése: sublingualis immunoterápia (SLIT) a kialakult túlérzékenység megszüntetése céljából; Speciális fogászati anyagokkal végzett allergológia tesztelés fémötvözet, akrilátok és tömo anyagok alkalmazása elott, illetve már kialakult bor nyálkahártya tünetek fennállása esetén.

Nemi gyógyászat: A fertozo betegségek között alig van olyan betegségcsoport, amelynek terjedési vonulatai, klinikai megjelenési formáinak értelmezése olyan mélyreható változásokon ment át az elmúlt idoszakban, mint a szexuális úton terjedo fertozések (STI= Sexually Transmitted Infections). A szexuális szokások megváltozása és az ezzel összefüggo társadalmi változások miatt a lakosság nagy része bizonyos életszakaszokban STI fertozés szempontjából jelentos veszélynek van kitéve. A késoi szövodmények gyakran évekkel az után jelentkeznek, hogy az ún. magas rizikócsoportba tartozó egyén, felhagyva korábbi szexuális szokásaival, visszafogottabb életvezetést folytat. A szexuális úton terjedo fertozések részletes klinikai, laboratóriumi diagnosztikája és kezelése maximális diszkrécióval, a beteg érdekeit szem elott tartva történik (condyloma, herpesz, chlamydiasis, mycoplasmás, bakteorológiai, parazitológiai, gombás fertozések, HIV-szurés, szifilisz-szurés, hepatitis-szurés). Nogyógyászati cytológiai vizsgálat, illetve a méhnyakrák keletkezésében szerepet játszó Human Papilioma-Vírus (HPV) szűrés.

Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink