Keresés
> Részletes keresés
> Keresés törlése


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!

Prof. Dr. Újszászy László
Cím: 3529 Miskolc, Jókai Mór utca 12Telefon: 06-40-630080

Bevezető

elgyógyász szakorvos, gasztroenterológus szakorvos,

Bemutatkozás

BemutatkozásomSárospatakon érettségiztem. Ott éltem szüleimmel és testvéreimmel. Kötődöm a tájhoz, amelyből származom. A Debreceni Orvostudományi Egyetem elvégzése után Miskolcra kerültem a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kórház belgyógyászatára. Szerencsésnek érzem magam, mert a közösség ahova kerültem befogadott, és az osztályt a méltán jó hírű, elismert orvosprofesszor Prónay Gábor vezette.

Belgyógyászatból, majd az emésztőszervi betegségekből szereztem szakorvosi képesítést. Rövidebb angliai tanulmányút után Kanadában és az Amerikai Egyesült Államokban tölthettem néhány hónapot különböző egészségügyi intézményekben, majd Lengyelországban és Németországban vehettem részt a gyógyító munkában. Prónay doktor mellett más irányban, de újrakezdhettem az egyetemen megkezdett tudományos munkámat.

Disszertációmat a vastagbélrákról és a rákelőző állapotokról védtem meg. Csaknem egy évtizede veszek részt a Miskolci Egyetem Egészségtudományi Intézet oktatási munkájában, mint habilitált főiskolai tanár. A Debreceni Egyetem Orvosegészségügyi centrumán elnyertem az egyetemi magántanári kinevezést. A Miskolci Akadémiai Bizottság tudományszervező munkájában aktívan veszek részt. Számos helyi, országos és szakmai elismerésben részesültem.

Az elmúlt 15 év során a Miskolc MJV Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktató kórház belgyógyászati osztályát vezettem, ahol jól képzett kollégákkal az emésztőszervek, a szív és keringési rendszer és az anyagcsere betegségeivel foglakoztunk kiemelt szinten.

Fő érdeklődési területem a vastagbél funkcionális, gyulladásos és malignus folyamatai, a rákelőző állapotok, és természetesen az emésztőrendszer betegségei számos határterületi kérdésével együtt, amelyek jelentősége az emésztőrendszeri betegségekben kiemelten fontos. Jelentősnek ítélik tevékenységemet a gyomor és nyelőcső betegségek területén, az öröklődő emésztőrendszeri betegségek és egyes máj- hasnyálmirigy eltérések esetén.

Nős vagyok. Feleségem orvos, gyermekeim a fővárosban élnek és becsületesen végzik munkájukat.
Rendelési idő
HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnap
16:00 - 20:00


Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink