Keresés
> Részletes keresés
> Keresés törlése


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!

Ifelore Ifjúsági Elsősegélynyújtók Országos Egyesülete
Cím: 1105 Budapest, Előd utca 1Email: ifelore@ifelore.eu
Web: http://www.ifelore.hu/Telefon: 20/973-7373
Gps: 47.486759 , 19.136982

A képek megtekintéséhez kattintson ide!
Bemutatkozás

Az Ifjúsági Elsősegélynyújtók Országos Egyesülete (rövid neve/továbbiakban: IFELORE) 1995 óta működő országos ifjúsági szervezet, elődszervezetei által 1952 óta folyamatosan működő és megújulni tudó, önálló és önszerveződésű egyesület.
A szervezet legfontosabb céljai közé tartozik, hogy a fiatalok szabadidejének hasznos eltöltésére és az egészség megőrzésére, valamint a bajbajutottak megsegítésére irányuló tevékenységet szervezzen önkéntesei által országszerte. A szervezet központja mindig Budapesten volt.

A szervezet tevékenységi köre:

A szakmai tevékenységünk az egészség értékének felismerésére, az egyén és a közösség együttes tevékenységének fontosságára és lehetőségeire való figyelemfelkeltésre irányul.
Ifjúsági szervezetünk nagy gondot fordít a gyermek- és ifjúsági érdekvédelem illetve érdekképviselet folyamatos fenntartására. Ennek érdekében egy 24 órás ügyeleti telefonos segélyvonalat üzemeltetünk, amelyet nem csak ezirányú, hanem elsősegélynyújtási teendők kapcsán is lehet hívni.
A szabadidő hasznos eltöltésére túrázásokat és táborozásokat is szervezünk lehetőségeink szerint ezáltal megismertetve a résztvevőket egy-egy tájegység vagy településkörnyék érdekességeivel és természeti látnivalóival. Egyre bővítjük ifjúsági csoportjaink számát illetve klubfoglalkozásaink helyszíneit. Helyi rendezvényeinken lehetőséget biztosítunk a fiatalok összejöveteleire, az egészség és a közösség értékeinek hangsúlyozására. Előadásainkkal és foglalkozásainkkal nem csak a szakirányú oktatás céljait próbáljuk megvalósítani, hanem a közösségi életre nevelés feladatait is. Munkánkat a fiatalok képzése során a baráti légkör és a kölcsönös segítségnyújtás jellemzi.
Az IFELORE működtetését pályázati úton elnyert összegekből, támogatóink adományaiból tudjuk megvalósítani, valamint a szervezet önálló vállalkozásából.
Tevékenységünk szakmai színvonalát és sikerességét biztosítják az egyesületben dolgozó önkéntes szakemberek. Ilyenek például a mentődolgozók, tanárok, egészségügyi dolgozók, szakoktatók, vízimentők stb.
Szervezetünk közhasznúsági fokozata: Közhasznú szervezet, bejegyzése 2001. évben megtörtént.
Az egyesület egy nemzeti gyermek- és ifjúsági szövetség (NEGYISZ) alapító tagja, amely a nem politikai szerveződéseknek a tömörítő szervezete. Szakmai tevékenységét az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) felügyeli.

A szervezet működése által lefedett terület megnevezése:

Szervezetünk jelenleg 94 településen (ebből 8 fővárosi kerületben) szervez önálló programokat. Tevékenységünket 7 tervezési-statisztikai régióban valósítjuk meg. Tevékenységünkkel gyermek- és ifjúsági közösségeket fogunk össze, illetve nevezett korosztályok érdekeinek képviseletét látjuk el, valamint élethelyzetük javítása érdekében teszünk lépéseket (nevezett feladatok szervezetünk Alapszabályzatában szerepelnek). Programjaink a 10-14 éves, valamint a 15-26 éves korosztálynak szerveződnek. Ilyenek például a helyi ifjúsági klubok, iskolai – tanórán kívüli – foglalkozások, városi / települési és országos versenyek, ifjúsági találkozók stb. Jelenleg több, mint ötven önkéntes segíti az IFELORE munkáját. A szervezetnek főállású dolgozói nincsenek, anyagi lehetőségeink ezt nem teszik lehetővé.

A fenti tevékenységek lebonyolításában szerzett tapasztalatok:

Az IFELORE 2009. évben lebonyolított legsikeresebb programjai voltak:

Közép-európai Gyereknap – Budapest, Csillebérc (májusban)
Nyári Táborozás – Ópusztaszer (augusztusban)
Vezetőképző Találkozó – Visegrád (novemberben)
Egészségnap – Tápiószele, Budafok, Tatabánya, Szeged, Pesterzsébet, Solymár, Monorierdő stb.
Országos Elsősegélynyújtó Verseny – Debrecen (áprilisban)
Ifjúsági Vezetők Találkozója – Arló (február), Kőbánya (szeptemberben)
Szent István Nap – Nyírbátor (augusztusban)

Elsősegélynyújtó tanfolyamok 27 településen és 4 fővárosi kerületben (folyamatosan) stb.

Közhasznú szervezetünk a 2009. évben 401 programot szervezett, 14 megye 94 településén. 2012 önkéntes munkája által ifjúsági rendezvényeinken 36067 fiatal vett részt. Ezenkívül országos elsősegélynyújtó versenyt és három országos gyermekfesztivált rendeztünk. Állami díjat kapott egyik vezetőnk.
Életmentő gyakorlataink és az IFELORE iskolai egészségnapok elismerté váltak.
A fent nevezett programjainkat önkénteseink szervezőmunkája és lebonyolítása révén tudtuk megszervezni.

Oktató programjainkon fontos szempont a gyermek- és serdülőközpontú programvezetés, az egymásra épülő foglakozások rendszere, a játék és a létfontosságú ténykedések tudatos nevelése, a közösség fontosságának megismertetése stb. Ennek hatékony elérése érdekében ifivezetőink (kortárs segítők) és felnőtt önkénteseink folyamatos képzéseken vehetnek részt. A főváros peremkerületeiben és a kistelepüléseken élő veszélyeztetett (drog, erőszak, stb.) fiatalokkal való kapcsolattartásra kiemelt figyelmet fordítunk.

55 év az ifjúság oldalán, politikamentesen

2007. szeptember 30-án ünnepelte az IFELORE a 12., az ifjúsági szervezet az 55. születésnapját.
A legnehezebbek az 1957-1961 és az 1977-1983 közötti időszakok voltak. Az első a meghurcoltatások időszaka, a második a függetlenségtől megfosztás ideje volt. Az 55. születésnap is hozott megpróbáltatásokat. Most a felelős vezetők hiánya, valamint a közösség elértéktelenedése fenyegeti ifjúsági szervezetünk létét.
Érdemes elovasni a Hatosok 12 pontját 1952-ből, illetve a Gyűjtemény tervezetét (egy majdani múzeumról jelen időben) 1983-ból, vagy egy még korábbi idézetet Vörösmarty Mihálytól: “A multat tiszteld a jelenben, s tartsd a jövőnek!”

2007/2008. évi jelmondatunk: IFELORE = 55 éve ELŐRE!

2008/2009. évi jelmondatunk: IFELORE = az egészség a jövő záloga!

2010. évi jelmondatunk: Toborozz, vezess, járj az élen! IFELORE 2010
Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink